Før Øresundstogene og Metroen begyndte at køre til Københavns Lufthavn, var det typisk SAS-bussen fra Københavns Hovedbanegård man anvendte, selv om billetprisen var noget højere end Amagerbanens og senere HTs busforbindelser fra Rådhuspladsen. Ruten var oprindeligt etableret af Det danske Luftfartsselskab i 1925, første bus var en Triangel. Ved DDL’s fusion med de øvrige to nordiske luftfartsselskaber, fulgte ruten over i SAS. Modsat alle de andre internt forløbende ruter i Hovedstadsområdet, blev ruten i 1974 ikke overtaget af HT. Derimod blev der på bussernes vægttabel påtrykt, at man havde køretilladelse fra København H til Lufthavnen.
Da den ny jernbaneforbindelse fra København til Kastrup Lufthavn åbnedes i 1998, solgte man ruten, inklusive dens 13 busser til Unibus, der dog indstillede ruten året efter. Blandt rutens mest spektakulære busser var de 10 busser man anskaffede i årene 1958 til 1960, som var tegnet af den daværende SAS-arkitekt, nu afdøde Bent Severin. Visionen var, at flyrejsen skulle begynde allerede i lufthavnsbussen, derfor fik han kombineret det runde tag fra samtidens busser, med særligt tilspidsede front- og bagpartier, således at bussernes udseende gav illusion af et passagerfly.
Næste gang man stod for at skulle anskaffe busser, var midt i 1960-erne. Her ville man hellere nøjes med standardkarosserier. Frem for midterdør, ville man nu hellere have bagperron med dobbeltdør på busserne, så folk lettere kunne slæbe kufferterne ind og ud. Her fik man i årene 1967 til 1971 leveret 12 busser med bagperron fra Aabenraa Karosserifabrik, selv om man naturligvis også forhørte sig hos DAB, som bl.a. leverede tilbud på deres “bispehue”-karosseritype, opbygget på Volvo B58.
I 1972 skulle man igen have 3 ny busser, men nu var Aabenraa Karosserifabrik fuldbooket med at bygge de nye Volvo B59 til Københavns Sporveje, så man fik i stedet busserne bygget hos DAB. I 1977 skulle man igen have leveret 11 busser, og nu fik man dem fra norske Føreland. I 1986 skulle man anskaffe 3 ny busser, og her gik man tilbage til at handle hos Aabenraa Karosserifabrik. Nu blev det busser med enkelt fordør og 1½-bred bagdør, samt automatisk betjente bagagelåger ind til et bagagerum imellem akslerne. Derved slap chaufførerne for at skulle springe ud og åbne dem, når passagererne skulle af.
I 1988 købte man igen 5 ny busser, og da man i 1990 igen skulle anskaffe 5 busser, fik man dem nu leveret med Aabenraa Karosserifabriks opdaterede frontparti. Busbevarelsesgruppens er en af dem fra 1988, nærmere bestemt nr. 17. Ligesom de øvrige sidste 13 har den været overtaget af Unibus. Siden har den været anvendt af Fritidshjemmet Abildtræet, Helsingør, og i 2009 blev den overtaget af Busbevarelsesgruppen. I 2015 blev den overtaget af Bushistorisk Selskab.
Om Danmarks busmuseum
En familieattraktion med oplevelser for 3 generationer. Kører rundture i Skælskør, eller Herregårds-ture m.m. Danmarks Busmuseum er skabt og opbygget af frivillige. Busmateriel, arkiver m.m. er indsamlet gennem 25 år, de første 22 år af foreningen Bushistorisk Selskab (BHS).