Det er klimaet, der får glæde af aftale mellem Q8 og busmuseet

Fra begyndelsen af 2024 holder Danmarks Busmuseum i Skælskør op med at bruge gammeldags dieselbrændstof til de historiske busser.

Det er en aftale mellem Q8 Danmark A/S og Danmarks Busmuseum, der giver museets frivillige buschauffører mulighed for at gavne klimaet fremover.

Rent teknisk er det brændstoffet, HVO 100, der kommer i tankene. Det betyder 90 procent mindre CO2 og op til 10 procent mindre NOX udledning i forhold til den traditionelle dieselolie.

HV0 100 er fremstillet af forskellige biologiske råvarer som fx slagteriaffald og lignende affald. Almindelig dieselolie består mest af fossil olie.

Ifølge specifikationer og værdier for denne type driftsmiddel, burde der ikke opstå problemer for til de gamle dieselmotorer i busserne.

Vi glæder os til fortsat at kunne køre på gader og veje, nu uden at efterlade en generende sort sky af udstødning til omgivelserne og trafikken bag vores busser samt bidrage med reducering af klimabelastning, med vores aktivitet.

HVO 100 er et væsentligt dyrere produkt, men det er lykkedes Danmarks Busmuseum at indgå en aftale med oliefirmaet Q8 Danmark A/S.

Danmarks Busmuseum på Fabriksvej i Skælskør er det eneste af sin art, hvor publikum kan se busser tilbage fra 1930’erne og frem til i dag. Mange af dem har nummerplader og bliver brugt til sightseeing, filmoptagelser og fx bryllupskørsel. Det er frivillige, der istandsætter, vedligeholder og kører busserne.