Kanontur 10. september

Hjem/DBM/Kanontur 10. september
Indlæser Begivenheder

Der er tryk på, når de gamle kanoner på Stigsnæs skyder salut.

Søndag den 10. september kører Danmarks Busmuseum gæster fra Korsør og Skælskør til Stigsnæs Kystbatteri, hvor årets sidste kanonsalutter fyres af.

Det er blevet en tradition, at kanonjollen Corsør kommer på besøg til den sidste skydning for at skyde med.

Skuddene falder klokken 15.00, men kom i god tid, så du er klar til at holde dig for ørene og åbne munden, når skuddene lyder.

Først skyder kystbatteriets tre kanoner, hvorefter der er en kort pause, så publikum kan bevæge sig hen på lynetten ud mod Agersø. Her ligger Corsør klar til at skyde. Det var kanonjoller, som Corsør, der under Englandskrigen 1807-14 var med til at forsvare Danmark efter de fæle briter havde stjålet vores national-stolthed, flåden.

Kaffeboden er som sædvanlig klar med kaffe og kage samt andre drikke til små priser. Alt overskud går til vedligeholdelse af Stigsnæs Kystbatteris kanoner og huse.

Læs om kystbatteriets historie på www.kystbatteriet.dk

Tilmelding til veteranbussen

Bussen kører fra Caspar Brands Plads klokken 13:15 mod Skælskør Havn. Herfra er der afgang 13.45. Med et lille stop for skift af bus på Danmarks Busmuseum køres klokken 14.15 videre i dobbeltdækkerbussen, hvor der er god udsigt til det smukke landskab på Stigsnæs.

Bussen ankommer i god tid ved Stigsnæs Færgehavn, så der er tid til at nyde gåturen på cirka 700 meter gennem skoven til batteriet.

Bemærk. Bussen kører ikke fra Korsør, hvis der ikke er forhåndstilmeldinger!

Når sidste skud er lydt fra kanonerne kører bussen retur ad samme rute klokken 16.30 fra p-pladsen ved Stigsnæs Færgehavn.

Turen koster 80 kroner fra Korsør og 40 fra Skælskør. Betaling med Mobile Pay ved indstigning.

Tilmelding via mail til info@Danmarks-Busmuseum.dk

Del denne begivenhed